Halmstads Dusan Djuric stängs av fyra matcher. Foto: Bildbyrån

Djuric: ”Jag ångrar djupt det jag sa”

Uppdaterad
Publicerad

I gårdagens match mellan Halmstad BK och Umeå FC kallade Halmstadspelaren Dusan Djuric motståndaren Deniz Yaldir för ”jävla zigenare.” Nu ber Djuric om ursäkt.

– Jag ångrar djupt det jag sa under ett hetsigt och kraftigt infekterat ögonblick i matchen igår, säger han till klubbens hemsida.

Halmstad skriver att de ska utreda frågan vidare, men redan nu ber spelaren om ursäkt.

– Jag vill därför be Deniz Yaldir samt alla inblandade och berörda om ursäkt för mitt sätt att uttrycka mig på som jag anser vara olämpligt.

Även ordförande Per-Olof Nilsson fördömer Djurics agerande.

– Ett sådant sätt att uttrycka sig på anser vi vara fullständigt oacceptabelt i alla sammanhang och situationer. Vi tar som klubb och som en del av fotbollen och samhället kraftfullt avstånd från detta.

Man skriver även att Djuric har ringt Yaldir och bett om ursäkt personligen.

Så här beskriver Yaldir händelsen:

– Det som händer är att jag kommer in lite sent på deras kapten och får ett gult kort. Det är en ganska dålig tackling, men sedan går jag därifrån och hör Dusan Djuric säga ”jävla zigenare”. Jag säger: ”Va? Vad säger du?”.

Djuric har anmälts av matchens domare för händelsen och nu ska Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd ta ställning till det inträffade.

KLIPP: Här kallar Djuric motståndaren för zigenare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.