Ella Masar McLeod ligger tre i den totala skytteligan i allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Doldisar fick huvudroll i Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

I ett lag fullt av världsstjärnor är det två doldisar som visat framfötterna i år. Den interna skytteligaledaren heter varken Lotta Schelin eller Anja Mittag. Ella Masar McLeod är för andra året i rad Malmölagets bästa målskytt.

– För mig är det speciellt att jag kan bevisa för världen att jag förtjänar att vara här. Jag vet att andra säger att jag är här för att jag har en fru i laget. För mig är det här första gången i min karriär som jag känner mig uppskattad som spelare. Jag har uppnått min dröm, säger Ella Masar McLeod till SVT Sport.

Erin och Ella McLeod kom till Rosengård i början av förra säsongen. Erin fick en tuff start när hon skadade korsbandet i en Champions League-match under våren. I år har hon kommit tillbaka starkt och hade fram tills kryssmatchen mot Vittsjö en fin svit av noll insläppta mål mellan stolparna.

Viktiga poäng på spel

Trots det ligger Rosengård med åtta omgångar kvar hela fyra poäng bakom Linköping. I söndagens seriefinal har Rosengård viktiga poäng att plocka in på de regerande mästarna.

– Med risk för att låta tråkig men jag tror att det lag som spelar med mest hjärta vinner, säger Erin McLeod.

Se inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.