Domanski Lyfors: ”Nu får det vara nog”

Uppdaterad
Publicerad

Att en tidigare damallsvensk spelare blivit drogad och våldtagen chockar svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

– Jag blev både chockad och sorgsen, att någon har blivit utsatt på det sättet är förskräckligt, säger hon till SVT Sport.

Det som uppdagas är inte likställt med bilden av fotbolls-Sverige och damallsvenskan enligt Marika Domanski Lyfors.

– Nej, det är något som jag inte upplevt tidigare, någonsin. Men det är extra viktigt att någon vågar gå ut och prata om det. En har blivit utsatt, och det är en för mycket, säger hon till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Den svenska landslagschefen hoppas att de värdegrunder som finns inom fotbollen ska kunna förhindra att något sådant här återkommer i framtiden.

– Vi har en bra värdegrund inom fotbollen, och vi jobbar vidare på att pumpa ut våra värdegrunder med hur vi vill ha vårt samhälle och hur vi ska vara mot varandra. Vi måste se till att det inte händer någon annan. Nu får det verkligen vara nog, fastslår Domanski Lyfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet