Stefan Johannesson (numera domarbas) och Simon Thern. Foto: Bildbyrån.

Domarbasen: ”Inte okej någonstans”

Uppdaterad
Publicerad

Simon Thern riktade en rejäl känga mot domarna efter gårdagens poängtapp. Nu uttalar sig domarbasen Stefan Johannesson.

– Jag förstår frustrationen, men tycker inte det är respektfullt att säga så, säger han till SVT Sport.

IFK Norrköping tappade poäng i slutminuterna mot AIK i går efter att vid ställningen 2-2 inte ha fått straff, kort efter AIK:s kvittering på straff.

Efteråt var Norrköpings Simon Thern rasande över domarinsatsen – vilket domarbasen Stefan Johannesson nu kommenterar.

– Jag kan inte säga vad folk får säga och inte säga, men jag tycker inte att det är respektfullt att säga det han säger. Det är inte okej någonstans. Jag skulle väl aldrig gå ut och säga vad jag tycker om honom som spelare, säger Johannesson till SVT Sport.

Kan han straffas på något sätt?

– Nej. Det är inget bestraffningsärende, inget personpåhopp. Det är mer en generalisering där han tycker att svenska domare är under all kritik och det har man ju rätt att tycka. Sedan kan man framföra saker på ett annat sätt.

”Hade också blivit förbannad”

Thern menade att han ser två alternativ – hyra in internationella domare eller implementera VAR. Johannesson svarar på det.

– Så säger ju egentligen alla ligor, att de vill ha andra domare. Det ligger kanske i sakens natur. Vi skulle kanske också vilja ha La Liga i Sverige.

Men håller du med Thern i sak om att bedömningarna varit orättvisa?

– Det där kan man diskutera till dags ände. Jag förstår frustrationen när man varit utsatt och nu har jag inte facit, men Norrköping har kanske haft... Tar man situationen i går förstår jag att man blir förbannad. Det skulle jag givetvis också bli, säger Johannesson och fortsätter:

– Dock kommer uttalandet, vad jag förstått, inte direkt efter slutsignal. Det är en sak att säga det i ren frustration, men nu hann det gå en stund och då borde man ha hunnit tänka på vad man säger och hur man uttrycker sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.