Rasmus Bengtsson firar 1–1-målet mot slovenska Domzale. Foto: Bildbyrån

Malmö spelade oavgjort mot Domzale

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF stod för två viktiga bortamål och hämtade med det upp dubbla underlägen i en svängig tillställning mot slovenska Domzale. Matchsiffrorna skrevs till 2–2 och de himmelsblå har nu gått obesegrade i 18 raka tävlingsmatcher.

Malmö, som fick en komfortabel inledning på Europaspelet, ställdes i kvällens andra omgång mot slovenska Domzale.

Skånelaget åkte på en riktig kalldusch i den 37:e minuten när hemmalaget efter en hörde kunde ta ledningen och göra 1–0. En hörna som ”bröstkorgades” in i mål från nära håll och trots mycket folk på samma ställe lyckades inte Malmö rensa undan och freda sitt mål.

Europa League

Men kort därefter svarade Malmö genom ett nytt hörnmål. Med två minuter kvar av den första halvleken nådde Rasmus Bengtsson högst och nickskarvade, via en Domzalespelare, in bollen vid den bortre stolpen till 1–1.

Dubbla kvitteringar

Tre minuter in i den andra halvleken tog Domzale sedan ledningen på nytt. Ett drömanfall av hemmalaget som efter ett vackert kombinationsspel mellan Shamar Nicholson och Gnezda Cerin resulterade i 2–1 och Malmö var på nytt i underläge.

Malmö gav däremot inte upp och Domzales ledning höll inte längre än fyra minuter. Oscar Lewicki hittade Marcus Antonsson som kunde slå till från nära håll och utjämna tillställningen.

2–2 innebär att Malmö har ett gynnsamt utgångsläge inför returmatchen på hemmaplan nästa vecka.

UEFA Europa League

NK Domzale logo

NK Domzale

2 - 2

Malmö FF logo

Malmö FF

Športni Park, Domžale
Publik: 2043
Domare: Michael Fabbri

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet