Paulinho avgjorde mittenmötet. Foto: Bildbyrån

Dramatiskt när Häcken vann mittenmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Kamp mellan två mittenlag som ville undvika att hamna i bottenstriden.

Då tog Häcken hem alla poäng – och för Örebro ser läget allt tuffare ut.

Häcken har inte levt upp till de många högt ställda förväntningar som fanns på laget inför säsongen. För Örebros del har det varit raka motsatsen – laget har överraskat positivt på många i tabellen.

När de möttes i den 16:e omgången av allsvenskan låg Örebro på niondeplats och Häcken på tiondeplats. Efter matchen bytte de plats i tabellen.

Kontroversiellt mål

Örebro inledde starkast hemma på Behrn Arena, men första halvlek förblev mållös.

I stället var det Häcken som, något överraskande, tog ledningen i inledningen av den andra halvleken. Ghananske Nasiru Mohamed rullade in bollen i bortre hörnet efter en fint serverad pass av nyförvärvet Alexander Jeremejeff.

I den 74:e minuten skulle hemmalaget dock få kvittera – efter en ordentlig omdiskuterad situation. Målvakten Peter Abrahamsson gick upp för att ta en höjdboll efter en hörna, men tappade bollen in i eget mål efter att ha knuffats i straffområdet.

”Är besviken”

Domaren valde dock att fria situationen till Häcken-tränaren Andreas Alms stora frustration.

Häcken skulle ändå få sista ordet när lagets målkung Paulinho kunde skjuta in 2–1 målet efter en snygg individuell situation i den 85:e minuten.

Nu ser laget ut att slippa behöva oroa sig allt för mycket om en bottenstrid.

– Vi fick in en kvittering och gick för det, så jag är väldigt besviken, sa Örebros tränare Axel Kjäll till C More efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.