Drömmål i damallsvenskans premiär

Uppdaterad
Publicerad

Vittsjös Michelle De Jongh kan redan i säsongens blott 46:e minut ha kvalat in som en av kandidaterna till årets mål. Bara några sekunder in i andra halvlek drog nyförvärvet till på halvvolley från 25 meter – stenhårt i nät nära vänsterkrysset.

På lördagen sparkades damallsvenskan i gång när Kristianstad ställdes mot Vittsjö på hemmaplan med avspark redan 13.30.

Therese Ivarsson fick äran att bli säsongens första målskytt på Kristianstads Fotbollsarena. Och försvararens glädje var svår att ta miste på efter att påpassligt lyft in ledningsmålet i efterdyningarna av en misslyckad hörna i den 36:e spelminuten.

Nära tre poäng för Vittsjö

Efter att Vittsjö kvitterat var de sedan bara centimeter från att böka in en hörna, men premiärmatchen slutade med ett kryss.

Noterbart är att Kristianstads 14-åring (!) Evelina Duljan blev inbytt med 20 minuter kvar att spela. Jättetalangen debuterade i damallsvenskan under fjolåret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.