Harry Kane. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tottenham kvitterade på straff i sista minuten

En slarvig hemåtpass av Eric Dier som Mohamed Salah plockade upp såg länge ut att bli det enda målet i mötet mellan Liverpool och Tottenham. Men det blev händelserika sista tio minuter då först Victor Wanyama kvitterade innan Salah tryckte in 2-1 och Harry Kane kvitterade på straff på tilläggstid.

– Vi hade fantastiska stunder, men vi kunde ha försvarat oss bättre. Vi skapade många chanser. Men kan man kontrollera en match mot Tottenham i 90 minuter? Jag tror inte det. De är för bra, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp till BBC.

Efter Liverpools tidiga ledningsmål hade Tottenham verkliga problem med att etablera tryck och det dröjde ända tills de sista 25 minuterna innan de fick tag i sitt anfallsspel.

En av de vassa chanserna hade Son Heung-Min då han kom fri med Liverpoolmålvakten Loris Karius, men då räddade tysken.

Kvitteringen kom istället i minut 80 då kenyanen Victor Wanyama, som bara hade varit på planen i en minut, gjorde sitt första mål för säsongen.

Bara sex minuter senare fick Tottenham straff efter att lagets skyttekung Harry Kane fällts av Karius. Kane klev själv fram, men han satte den rakt på Karius.

Liverpool och egyptiern Salah gav sig ändå inte och en minut efter ordinarie speltid var slut tryckte han in det som de flesta trodde var segermålet från nära håll.

Men Erik Lamela ville annorlunda då han föll i straffområdet och Harry Kane fick revansch och satte in straffen. Målet var hans 100:e i Premier League.

– Det är helt otroligt. Den första straffen är offside. Den andra, jag vet vad folk kommer säga, att det var en liten touch. Men Lamela vill ha den situationen och det är därför han hoppar in i den, säger Klopp till Viasat.