Dubbla skadesmällar när Blåvitt föll mot bottenlaget. Foto: Bildbyrån

Dubbla skadesmällar när Blåvitt föll mot bottenlaget

Uppdaterad
Publicerad

Säsongens kanske största skrällag, IFK Göteborg, går på spelledighet med en tung 0-1-förlust mot Örebro i ryggen.

Mycket var jobbigt i Göteborg denna eftermiddag. Bara i den första halvleken drabbades laget av dubbla skador i backlinjen och Örebro bröt därmed Blåvitts åtta matcher förlustfria svit.

Det blev inte en nionde match utan förlust för IFK Göteborg. Det stannade vid Örebro som lämnade Göteborg och Ullevi med 1-0 vinst och sin tredje raka bortavinst.

Göteborgs första halvlek var speciellt jobbig. Då kom Örebros mål, då kom också två skador i backlinjen.

Och som så ofta var släkten värst. Den förre Göteborgs-spelaren Nordin Gerzic passköt – framför mål dök Filip Rogic upp – och han behövde inte annat än att styra in det mentalt viktiga målet precis innan halvlek.

– Jag ser att Kevin (Wright) spelar ut åt höger, det är lite intränat, Nordin ser mig där på bortre, det var någon touch där och sen så dök den upp, säger målskytten Rogic till C More.

Nygren brände jätteläge

I samma halvlek blev både högerbacken Sebastian Ohlsson och mittbacken Andre Calisir skadade och tvingades kliva av.

Göteborg skapade en hel del i den andra halvleken – superlöftet Benjamin Nygren både missade öppet mål och fick ett mål bortvinkat för offside.

Örebro och Johan Bertilsson kunde till och med kosta på sig att, i jätteläge, pricka stolpen. Lagets tredje raka bortavinst.

– Det har bara blivit så. Men det är samma plan, elva mot elva, det har varit för dåligt hemma, fortsätter Rogic.

Allsvenskan

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

0 - 1

Örebro SK logo

Örebro SK

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 13917
Domare: Victor Wolf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.