Domaren i fokus när Chelsea slog ut Dortmund. Foto: TT

Dubbla VAR-granskningar tog Chelsea vidare

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea vann mot Dortmund med 2-0 och slog ut det tyska laget med 2-1 i åttondelsfinalen i Champions League. Tränaren Graham Potter fick lite flyt med sig efter att dubbla VAR-granskningar inför avgörande 2-0 gått rätt väg.

En lättad Potter följde tilläggstiden på nästan åtta minuter och kunde  leende gå in på planen och klappa om sina spelare efter att kvartsfinalen blev klar. Tränaren applåderade och skrek sedan segervrål tillsammans med fansen.

Ben Chilwell sköt på Marius Wolfs arm. Efter VAR-granskning dömde domaren straff för Chelsea.

”Andra straffen lättare att slå”

Kai Havertz sköt bollen i den högra stolpen medan Alexander Meyer låg vid den vänstra. Efter ny VAR-granskning dömde domaren en ny straff för Chelsea. Den här gången sköt Havertz i mål efter att ha placerat bollen två decimeter på rätt sida vid samma stolpe.

– Jag vet inte vad jag tänkte när domaren lät mig slå om straffen och jag var lite nervös men gjorde mål. Jag försökte vänta ut målvakten och den andra straffen var lättare att slå, säger Havertz.

Det var turbulenta scener när de dubbla straffarna delades ut.

– Jag funderade över om jag skulle ta den andra straffen men kände mig säker på att Kai skulle sätta den i mål, säger Raheem Sterling.

”Slarvigt att chansa”

Anmärkningsvärt är att det var Chelseaspelare som först rusade in i straffområdet i samband med den första straffen. Regeln säger att bara någon spelare är inne i straffområdet, oavsett från vilket lag, så ska straffen slås om – vilket inte följs med konsekvens.

– Det är slarvigt att chansa eftersom det är tiotusen kameror som som kommer att granska händelsen i VAR-rummet, säger Kim Källström i Telia Plays sändning.

Det var första gången i år, en svit på tolv matcher, som Chelsea gjorde mer än ett mål i en match.

KLIPP: Mardrömsscener i turkiska ligan: ”Det var inte en fotbollsmatch”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mardrömsscener i turkiska ligan – kastade stenar och knivar Foto: TT/Amedspor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.