Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Viaplay

Dyrköpt seger för Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en dyrköpt seger för Örebro hemma mot Eskilstuna i damallsvenskan. Amanda Rantanen som låg bakom hemmalagets Örebros 1-0-mål tvingades bryta matchen i andra halvlek efter ett misstänkt armbrott.

– Det stod rätt upp så läkarna fick rätta till det på plats, säger klubbchef Johan Gabrielsson Jonsson till SVT Sport.

Det var i inledningen av andra halvlek som olyckan var framme för Rantanen som efter en luftduell landande på sin höger arm och blev liggandes på planen. Sjukvårdare var snabbt framme och båren rullades in men till ställde hon sig upp och gick ut för egen maskin. Hon skjutsades därefter till aktuen.

– Det var ett benbrott i underarmen och första utlåtandet från läkaren där var att det är sex veckor borta men mer än så vet jag inte, säger Gabrielsson Jonsson.

Rantanen som i första halvlek låg bakom hemmalagets ledningsmål när hon följde med bollen och stod sen för en snygg nedtagning och fintade bort sin försvarare. Bollen touchade bortalagets Elise Stenevik och gick sen via Eskilstuna Emma Östlund in i mål.

– Självklart är det viktigt för jag har inte gjort mål på tre matcher så självklart är det väldigt härligt att göra mål och jag hoppas att det kommer fortsätta så, sa Rantanen i paus till Viaplay.

EM i fara

Men efter den otäcka landningen återstår det att se när 24-åringen kan vara tillbaka, sommarens EM-spel kan vara i fara för den finska anfallaren.

– Det är mest tråkigt för Amanda som precis har kommit tillbaka i jättebra fysisk form och det har ju också påverkat laget positivt, så absolut ett avbräck. Sen är hon högst aktuellt för EM i sommar så hon var ledsen naturligtvis, säger han.

Eskilstuna hade bjöds sen på ett gyllene läge att kvittera i inledningen av den andra halvleken. Örebros målvakt Tove Enblom stod för en rejäl bjudning och bollen gick rakt i gapet på Mia Jalkerud och kvitteringen verkade given men veteranen drog avslutet i stolpen.

Självmålet blev matchens enda och Örebro tog därmed sin fjärde hemmaseger för säsongen. Örebro som därmed skapar sig lite marginal ned till bottenstriden när de tar klivet från tionde- till sjundeplats, med en match mer spelad än övriga konkurrenter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

OBOS Damallsvenskan

KIF Örebro DFF logo

KIF Örebro DFF

1 - 0

Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

Behrn Arena, Örebro
Publik: 512
Domare: Anastasia Oberlauf Poopuu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.