Eddahri hjälte för AFC – vände på egen hand

Publicerad

Eskilstuna såg ut att gå mot säsongens 16:e nederlag – då vände AFC-anfallaren, Omar Eddahri, underläget till seger på egen hand med två mål på tre minuter. – Jag tänkte på Zlatan, säger matchhjälten till C More.

Örebro var i 2-1-ledning med åtta minuter kvar att ordinarie hemma på Behrn Arena. Då fick gästerna en straffspark som Omar Eddahri tog hand om. Han placerade bollen i nät bakom Oscar Jansson i ÖSK-målet. Problemet? Eddahris lagkamrat, Mohamed Turay, var för snabb in i straffområdet – straffen fick läggas om.

Eddahri lade åter upp bollen på straffpunkten, tog sin korta ansats och placerade kyligt in bollen i andra hörnet.

”Tänkte på Zlatan”

Två minuter senare var Eddahri framme igen. Detta när han fick bollen lite till vänster utanför straffområdet. Han avancerade sedan mot mål, fintade höger och gick vänster för att få bort tre vitklädda försvarare, innan han curlade in 3-2-målet för Eskilstuna.

– Det var skönt. Vi skulle gå ut i andra för att försöka vinna matchen, det gör vi. Vi får en straff som jag får slå om, där måste man ha lite nerver och jag löser det bra. Jag vet inte, men vid tredje målet tänkte jag på Zlatan mot Djurgården ”back in the days”, men detta var kanske ännu finare, sade Eddahri till C More.

Är det en kandidat till årets mål?

– Det hoppas jag, allt annat är tjänstefel!

Se Zlatans mål för Malmö FF mot Djurgården år 2001 [extern länk]

Allsvenskan
Örebro SK logo

Örebro SK

2 - 3

AFC Eskilstuna logo

AFC Eskilstuna

Behrn Arena, Örebro
Publik: 4035
Domare: Johan Krantz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer