Robin Olsen. Foto: Bildbyrån/TT

Efter attacken på Olsen – stängs av i fyra år

Uppdaterad
Publicerad

En supporter sprang in och attackerade Robin Olsen.

Nu stängs personen, en man i 35-årsåldern, av i fyra år från att gå på matcher.

– Det är positivt att det blir ett så hårt straff som det blir, säger den svenske landslagsmålvakten.

Manchester City-supportern sprang in och attackerade Olsen i samband med när City säkrade ligatiteln mot Aston Villa i den avslutande ligaomgången.

Den 35-årige mannen har erkänt att han beträtt planen utan tillåtelse och döms dessutom till böter på omkring 10 000 kronor, skriver BBC.

Herrlandslaget i fotboll

”Det var dumt och jag ångrade det direkt. Jag är en säsongskortsinnehavare och har aldrig beträtt planen tidigare”, säger mannen.

”Positivt att det blir hårt straff”

Den svenske landslagsmålvakten fick på onsdagens pressträff under nuvarande Nations League-samling reda på att supportern stängts av.

– Det visste jag inte, men det är klart det är positivt. Jag visste att de tog någon dagen efter matchen. Det är positivt att det blir ett så hårt straff som det blir. Jag tror det är bra för fotbollen i England med alla incidenter som hände just den veckan, att de hittar personerna och sätter in dem eller bötfäller dem väldigt hårt, det är nog positivt för framtiden, säger Olsen.

Olsen var under den gångna vårsäsongen utlånad till Aston Villa och i förra veckan blev det klart att Birmingham-klubben köpt loss den svenske landslagsmålvakten från Roma.

– Det känns otroligt skönt, ett nytt äventyr. Ingen utlåning utan nu vet vi om att vi kommer stanna där i tre år. En fantastisk klubb. Jag känner att jag utvecklats de månader jag varit där, det är väldigt skönt att det har löst sig och jag ser det som ett nytt äventyr, säger Olsen.

ARKIV: Robin Olsen efter attacken: ”Klart det är en chock” (1 juni 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robin Olsen attackerades efter Manchester Citys ligatitel. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet