Tyskt jubel i München. Foto: Bildbyrån

Dramatiken – Tyskland vidare efter oavgjort mot Ungern

Uppdaterad
Publicerad

Ungern skakade om Tyskland i München.

Tog ledningen två gånger i matchen – men tyskarna lyckades få med sig oavgjort.

Det innebär att Tyskland slutar som grupptvåa och får möta England i åttondelsfinalen.

– Det var inget för svaga nerver, säger den tyske förbundskaptenen Joachim Löw som var ett par minuter från att avsluta sin långa karriär. Han har lett Tyskland sedan 2006.

Tyskland, som besegrade Portugal med 4-2 i lördags, ställdes mot Ungern i sista gruppspelsmatchen. Tyskarna hade inför mötet tre poäng och behövde få med sig resultatet för vidare avancemang i EM.

Fotbolls-EM

Tidigt i den första halvleken chockade Ungern genom att sätta 1-0.

Dramatiska minuter

I den 66:e minuten kvitterade Tyskland, men Ungern skulle ta sig tillbaka. Det tog bara två minuter och gästerna hade återtagit ledningen.

– Jag förväntade mig att Tyskland skulle köra över Ungern totalt, speciellt efter Portugalmatchen, säger SVT:s expert Markus Johannesson.

Med drygt fem minuter kvar av ordinarie tid skulle Leon Goretzka bli matchhjälte. Då satte han nämligen slutresultatet 2-2. Ett resultat som innebär att Tyskland slutar som grupptvåa och ställs mot England i åttondelsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet