Anhöriga till döda spelare i Chapecoense är rörda vid ceremonin inför första matchen efter flygkraschen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter flygkraschen: Änkor fick ta emot medaljerna

Uppdaterad
Publicerad

Det brasilianska fotbollslaget Chapecoense, som förlorade 19 spelare och hela sin ledarstab i en flygkrasch i november, har spelat sin första match efter olyckan utanför Medellin, Colombia.

Tre spelare som överlevde kraschen fick före avspark ta emot pokalen för segern som de fick postumt i Copa Sudamerikana mot Atletico Nacional från Medellin, dit laget var på väg när kraschen inträffade. Änkor till fotbollsspelarna gick sedan in på planen för att ta emot medaljer tillägnade deras döda makar.

Vänskapsmatchen mot Palmeira slutade 2–2.

Laget har rekryterat 22 nya spelare inför starten av fotbollssäsongen i Brasilien i slutet av januari.

Stadion, med kapacitet för 20 000 åskådare, var fullsatt. 241 journalister var ackrediterade till matchen. Laget har hedrats i flera ceremonier efter kraschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.