Annika Schmidt ny försvare i Göteborgs FC Foto: Tore Lund/Göteborgs FC

Efter försvarskrisen – amerikansk back klar för Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Efter att försvarsjätten Beata Kollmats slet av sitt korsband så har ett stort tomrum uppstått i Göteborg FC:s backlinje. Nu har sportchef Lasse Svensson börjat täppa till med värvningen av 22-åriga amerikanskan Annika Schmidt.

– Jag är väldigt ödmjuk inför den här möjligheten, att få komma till ett av de bästa lagen i Europa är en stor ära, säger hon.

Första träningspasset är redan avklarat för 22-åriga Annika Schmidt som anlände i Göteborg under onsdagen. Amerikanskan är tilltänkt som en ersättare till kaptenen, tillika försvarsgeneralen, Beata Kollmats som olyckligt slet av korsbandet under en träning tidigare i våras.

– Jag är väldigt ödmjuk inför den här möjligheten, att få komma till ett av de bästa lagen i Europa är en stor ära, säger Schmidt till Göteborgs hemsida.

Schmidt kommer närmst från ett försäsongsläger med Houston Dash i amerikanska högstaligan men får nu alltså ställa sig in på seriestart mot Kristianstad den 28:e juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.