Fransmannen Kylian Mbappé rullar in segermålet i Nations League-finalen mot Spanien. Foto: Bildbyrån

Efter galna minuterna – Mbappé sköt segern till Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Kylian Mbappé sköt hem Nations League-titeln till Frankrike i en dramatisk final mot Spanien.

Han rullade in segermålet, 2–1, tio minuter före slutet.

Vilka galna minuter det bjöds på i Nations League-finalen mellan Frankrike och Spanien på San Siro i Milano, Italien. Efter en mållös första halvlek radade händelserna upp sig retroaktivt i andra.

I den 64:e minuten bjöd fransmännen på ett mönsteranfall som avslutades med att Kylian Mbappé spelade fram till Karim Benzema som i sidleds skickade bollen till Theo Hernandez som sköt direkt – i kryssribban.

I stället vände spanjorerna spelet. En djupledsboll från Sergio Busquets hittade fram till Mikel Oyarzabal som drog till med ett välplacerat lågt vänsterskott i bortre hörnet. Frankrikes målvakt Hugo Lloris var chanslös. 1–0 till Spanien i stället. Allt i samma matchminut.

Heta slutminuter

Men spanjorerna hann knappt sluta jubla innan det small till bakåt. För bara 22 sekunder efter den följande avsparken knorrade Benzemaa upp den franska kvitteringen i krysset.

I den 81:a matchminuten slog Mbappé in sitt 19:e landslagsmål när han fräckt överstegsfintade framför målvakten Unai Simon innan han rullade in segermålet.

Lloris bjöd på ett par riktigt heta räddningar i slutminuterna. Men fransmännen höll undan och vann med 2–1 och blev historiens andra Nations League-vinnare. För två år sedan höjde Portugal den nya pokalen i luften. 

UEFA Nations League

Spanien logo

Spanien

1 - 2

Frankrike logo

Frankrike

Stadio Giuseppe Meazza, Milano
Publik: 31511
Domare: Anthony Taylor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.