Erik Hamréns Island var på väg mot en jätteskräll i landskampen borta mot Frankrike. Foto: TT Bild

Hamrén nära jätteskräll – oavgjort mot världsmästaren Frankrike

Erik Hamrén fick en riktig mardrömsstart på jobbet som isländsk förbundskapten med två raka förluster och en målskillnad på 9–0.

Men kanske håller skutan på att vända.

I kväll var svensken minuter från sin första vinst – mot världsmästaren Frankrike.

Det hann gå två matcher för Erik Hamrén i Island innan blev rejält ifrågasatt. Först åkte han på landets största förlust på elva år i 6–0-debuten mot Schweiz. Bara dagar senare blev det nytt nederlag med 3–0 mot Belgien.

Farhågorna var alltså stora på Island när laget ställdes mot tuffast tänkbara motstånd inför svenskens tredje match – de nyblivna världsmästarna Frankrike – på bortaplan.

Ledde med 2–0

Men det var bara ett självmål och ett straffmål i slutminuterna som stoppade Erik Hamrén från att bryta Frankrikes svit på tretton raka matcher utan förlust.

Frankrike, med storstjärnor som Hugo Lloris, Rafaël Varane, Paul Pogba och Antoine Griezmann från start, lyckades inte få grepp om bortalaget och Island kunde göra överraskande 2–0 redan tidigt i den andra halvleken.

Tappade i slutminuterna

Men det skulle inte bli Hamrén som till slut fick stopp på den franska poängmaskinen. I matchens absoluta slutskede lyckades Frankrike nämligen få in två sena mål.

Först genom isländske Hólmar Eyjólfsson på självmål i den 86:e minuten, därefter via VM-hjälten Kylian Mbappé på straff på övertid.

Ett snopet slut för Hamrén och Island, men ändå ett styrkebesked i träningslandskampen. Senast Frankrikes förlorade var i mars, flera månader innan VM.