Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nathalie Björn efter covidfallen: ”Måste vara mer noggranna” Foto: Bildbyrån

Efter matchen: Nederländsk spelare covid-positiv

Uppdaterad
Publicerad

Den nederländska spelaren Jackie Groenen har testat positivt för covid-19.

Mittfältaren spelade hela matchen mot Sverige.

– Såklart är det tråkigt att det fortfarande är mycket covid nu och i turneringen. Men det påverkar inte oss så mycket, Vår ledarstab har bra koll på läget, säger Sveriges Nathalie Björn om covidfallet.

Beskedet om att Groenen, till vardags i Manchester United, smittats och nu är i karantän kom vid lunchtid på söndagen. Ett drygt halvt dygn efter att hon spelat 90 minuter mot Sverige i EM-premiären som slutade 1–1.

”Hon kommer att vara isolerad de närmsta dagarna. När hon är symptomfri och testar negativt kommer hon att kunna återansluta till truppen”, skriver det nederländska landslaget på Twitter.

Efter beskedet valde man inom den svenska landslagsorganisationen att testa samtliga spelare trots att ingen har symptom.

– Såklart är det tråkigt att det fortfarande är mycket covid nu och i turneringen. Men det påverkar inte oss så mycket, Vår ledarstab har bra koll på läget, säger Sveriges Nathalie Björn.

”Måste använda handsprit”

Nathalie Björn säger att det inte är någon oro i det svenska laget för covidfall i truppen men att laget måste vara mer försiktiga och använda mer handsprit.

– Vi måste använda handsprit mer ordentligt vid matcherna och ta det säkra före det osäkra och vara mer noggranna.

Den svenska truppen testades för covid efter beskedet om fallet i den nederländska truppen, men alla test var negativa.

– Samtliga spelare och ledare i vår trupp mår bra och har inga symtom på sjukdom, säger Sveriges lagläkare Houman Ebrahimi.

– Nu kommer vi fortsätta, precis som tidigare, att följa spelare och ledares mående löpande och fortsätta följa upp vid eventuella uppkomna symtom på sjukdom.

Avbräcket är inte Nederländernas första. I matchen mot Sverige tvingades målvakten Sari van Veenedal att kliva av skadad efter en kollision tidigt i matchen, och senare byttes även mittbacken Aniek Nouwen ut med förmodad skada.

KLIPP: Sverige premiärkryssade mot Nederländerna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige kryssade mot Nederländerna i EM-premiären. Foto: Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.