Efter misstankarna: Förbundet lämnar in polisanmälan

Förbundet anmäler Norrby-match.
Foto: BildbyrånFörbundet anmäler Norrby-match.

Efter att spelbolaget Svenska spel stoppat spel på superettanlaget Norrbys hemmamatcher för resten av säsongen, går Svenska fotbollförbundet vidare med misstankarna om matchfixning och gör en polisanmälan.

Det var inför matchen mot Dalkurd den 20 augusti som det rapporterades om kraftiga avvikelser på spelmarknaden och spelet på matchen, som slutade 0–3, stoppades. Fotbollförbundet har tillsammans med bland annat Europeiska fotbollsförbundet utrett matchen för att se om den varit föremål för otillbörlig påverkan.

”Överlämnade till polisen”

"Utredningen är överlämnad till polisen och vi avvaktar deras utredning innan vi eventuellt vidtar ytterligare åtgärder", säger fotbollförbundets chefsjurist Anders Hübinette till förbundets webbplats.

Fotbollförbundet har besökt Borås-laget Norrby och tillsammans med föreningen Svensk elitfotboll (Sef) haft en utbildning om matchfixning för spelare och ledare.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.