AIK-spelare under Svenska Cupen-matchen mot Kalmar tidigare i mars. Foto: BILDBYRÅN

Efter misstänkta coronafallet – nu häver AIK karantänen

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan meddelade AIK Fotboll att klubben drabbats av ett misstänkt fall av corona.

Därför sattes herrlagets spelare och ledare i karantän.

Nu hävs den.

– Vi planerar nu för att starta upp träningen, meddelar sportchefen Björn Wesström.

AIK Fotboll meddelade förra veckan att en av spelarna misstänktes ha drabbats av coronaviruset. Därför försattes samtliga spelare och ledare i karantän.

Men nu meddelar klubben att de tänker återuppta träningen på onsdag, den 1 april.

Corona och idrott

– Vi planerar nu för att starta upp träningen i små grupper under slutet av kommande vecka för att under april successivt bygga på träningsverksamheten tills den är fullskalig. Vi kommer fortsatt att ha restriktioner med tränings- och besöksförbud på Karlberg för ledare och spelare som uppvisar minsta symptom på sjukdom, säger sportchefen Björn Wesström på klubbens hemsida, och fortsätter:

– Träningarna kommer tills annat meddelas att vara stängda för media och allmänhet. Om varken riktlinjer eller situationen förändras så planerar vi för några träningsmatcher från senare delen av april och framåt.

Den allsvenska seriestarten är uppskjuten till början av juni, medan Svenska cupen planeras att återupptas i mitten av maj.

KLIPP: Veckan när Corona lamslog idrotts-Sverige (15 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet