Robin Olsen. Foto: Bildbyrån

Efter Olsens utbrott – Cagliari överklagar avstängning

Uppdaterad
Publicerad

Robin Olsen stängdes av i fyra matcher efter det uppmärksammade bråket i Serie A i måndags.

Men nu ska Cagliari överklaga domen med förhoppning om att få ner straffet en eller två matcher, enligt italienska medier.

Robin Olsen blev utvisad efter ett storbråk när hans Cagliari spelade 2-2 mot Lecce i Serie A.

Ligan svarade med att stänga av den svenske landslagsmålvakten fyra matcher, vilket innebär att Olsen inte är tillgänglig för spel förrän 5 januari borta mot Juventus.

Nu meddelar Cagliari att de kommer överklaga domen med förhoppningen om att få ner avstängningen en eller två matcher. Det skriver Fotbollskanalen med hänvisning till de italienska medierna Corriere dello Sport och Gazzetta dello Sport.

Har bett om ursäkt

Det var i samband med att Lecce reducerade till 1-2 på straff som en hetlevrad Olsen och motståndarlagets Gianluca Lapadula hamnade i luven på varandra. Båda fick rött kort för förseelsen.

Olsen har via sociala medier bett om ursäkt för sitt beteende, och både han och Lapadula  ska böta 10 000 euro, motsvarande cirka 100 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.