Efter Piteås succéstart: ”Inte chockade”

Uppdaterad
Publicerad

Trots en turbulent tid på ledarsidan toppar Piteå damallsvenskan efter sex omgångar.

Säsongsstarten överraskar många – men inte spelarna själva.

– Vi vann hösttabellen i fjol ganska överlägset så jag är inte chockad att vi forsatt på den trenden, säger Emelie Lövgren till SVT Sport.

Sex segrar på sex matcher är Piteås facit så här långt i årets damallsvenska och man toppar tabellen fem poäng före Rosengård.

– Jag är inte förvånad. Utifrån vad vi har presterat tidigare säsonger och hur våra förberedelser har sett ut, hösten 2017 vann vi ju hösttabellen ganska överlägset. Jag är inte chockad att vi fortsatt på den trenden, säger Piteås Emelie Lövgren till SVT Sport.

Piteå har tillhört topplagen de senaste åren men har trots det verkat utanför strålkastarljuset. Framgången har fortsatt även den här säsongen och det trots en turbulent tid på ledarsidan. Stellan Carlsson tog time out i januari på grund av sjukdom i familjen och Fredrik Söderholm kommer att kliva av uppdraget på grund av sitt civila arbete.

– Det känns jättetråkigt, att lämna laget men det är ohållbart. Jag har ett civilt arbete som tyvärr inte går att kombinera, säger han.

I morgon väntar match mot Linköping för Piteå som då kan ta sjunde raka segern.

– Vi tänker inte på det, vi tar en match i taget. Allt fokus är på Linköping, säger Emelie Lövgren.

Se inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.