Juventustränaren om Ronaldo: ”Han är väldigt lugn” Foto: Bildbyrån

Efter polisens agerande: ”Ronaldo är lugn”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Las Vegas har begärt att få Cristiano Ronaldos DNA som en del i våldtäktsanklagelserna mot honom. Juventus tränare Massimiliano Allegri kommenterade det hela inför helgens match mot Bologna.

– Han har tränat på väldigt bra och vilat precis som alla andra, han är väldigt lugn, säger Allegri apropå de nya DNA-uppgifterna.

De senaste dagarna har ”våldtäktsfallet” som inkluderar Cristiano Ronaldo tagit steg framåt. Polisen i Las Vegas som utreder fallet, där den påstådda våldtäkten ska ha ägt rum 2009, har begärt att få Ronaldos DNA.

Inför Juventus match i helgen mot Bologna i den italienska cupen har Ronaldos tränare i Juventus, Massimiliano Allegri, uttalat sig om sjtärnan.

– Det är är privata angelägenheter så jag kan bara prata om fotboll. Så jag tänker på hur jag har sett Ronaldo. Han är väldigt lugn. Han har tränat på väldigt bra och vilat precis som alla andra, vilket han behövde efter intensiva månader, säger Allegri inför matchen, enligt AP.

”Kommer att spela i helgen”

Han fick sedan frågan kring vilken typ av effekt fallet kan ha på Ronaldos prestation. Han svarade:

– Jag ser att han är väldigt lugn och fridfull. Det är inte mitt jobb att kommentera privata angelägenheter, fortsatte Allegri.

– Han kommer att spela i morgon, vi får se när och hur.

Ronaldos advokat, Peter S. Christiansen, har också tonat ner DNA-uppgifterna med att det i sammanhanget ska ses som standardåtgärd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.