Foto: TT

Efter rasistskandalen – Inter straffas med tomma läktare

Uppdaterad
Publicerad

Inter straffas med tomma läktare efter rasistskandalen i matchen mot Napoli. Det meddelar nu Serie A.

Det var i onsdagens match mellan Inter och Napoli som Interfansen skrek rasistiska glåpord till Napolibacken Kalidou Koulibaly.

– Killen var på gränsen till bryta ihop. Han är en fotbollsspelare som blev en måltavla. Det som hände i dag var inte bra, inte bara för oss utan för den italienska fotbollen, sade Ancelotti enligt TT.

– Kanske måste vi ta saken i egna händer och sluta spela, sade Napolis tränare Carlo Ancelotti till Sky Sport Italia, enligt Football Italia.

Nu straffas Inter med tomma läktare i de nästkommande två omgångarna, mot Benevento och Sassuolo, enligt Serie A.

“Jag är besviken på förlusten, men mest av allt för att ha lämnat mina bröder ensamma. Men jag är stolt över min hudfärg. Stolt över att vara fransman, senegales, napolitanare: en man”, skriver Koulibaly själv på Twitter.

Det är inte första gången den senegalesiske landslagsbacken utsätts för rasistiska påhopp. 2016 avbröts en match mellan Lazio och Napoli efter att Lazio-anhängare skrikit rasistiska glåpord mot Koulibaly och så sent som i oktober i år straffades Juventus med böter och tomma läktare efter att deras supportrar sjungit rasistiska sånger om honom.

Förlusten mot Inter innebar att laget tappade till toppkonkurrenten Juventus och nu är nio poäng efter serieledaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.