• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Pålgård och Bispgården i Ragunda kommun, i Jämtlands län. Det brinner kraftigt i skog och mark i Pålgård och Bispgården. Räddningsledaren uppmanar alla som påverkas av branden att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Ängra och Ljusdals kommun, i Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i skog och mark. Branden är på väg mot bebyggt område. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i berört området att utrymma. Läs mer

Daniel Sundgren tillbaka efter lungproppen. Foto: Bildbyrån

Efter lungproppen – Sundgren på väg tillbaka

AIK kommer med positiva nyheter kring lagets ytterback, Daniel Sundgren som varit borta från fotbollen sedan i oktober förra året på grund av den lungpropp han drabbades av. Nu meddelar klubben att Sundgren är på väg tillbaka och att han väntas göra sin första träning med laget i morgon, onsdag.

Det var i oktober förra året som AIK:s ytterback Daniel Sundgren drabbades av andningsbesvär och lades in på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Det visade sig handla om Lungemboli. En sjukdom som bland annat sätter proppar i artärer eller artärgrenar i lungan, vilket i sin tur blockerar blodflödet till lungorna som då leder till syrebrist.

”Genomfört isolerad fysisk träning”

Nu kommer AIK med positiva besked kring Sundgrens väg tillbaka.

”Under januari och februari har Daniel genomfört isolerad fysisk träning med och utan boll parallellt med att undersökningar genomförts av den expertis som är kopplad till utredningen. Det senaste i utredning visar att den tidigare lungproppen har löst upp sig och Daniel återigen har en normal lungfunktion”, skriver klubben på sin hemsida.

Första ordinarie träningspasset

AIK skriver också att Sundgren, med ett huvudskydd, åter kan vara en del av den ordinarie träningsverksamheten med laget.

”I det pågående utredningarbetet får Daniel nu adekvat profylaktisk behandling, en behandlingsform som gör att nästa steg i utredningen i kombination med ett huvudskydd gör det möjligt för Daniel att ingå i ordinarie träningsverksamhet med laget. Den integreringen kommer att påbörjas under denna vecka och följs upp av utsedd expertis.”

Klubben skriver också att Daniel Sundgren väntas göra sitt första ordinarie träningspass med resten av laget under morgondagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer