Foto: Bildbyrån

Asllani: ”Varenda jävla smäll har varit värt det”

Uppdaterad
Publicerad

I semifinalen fick hon en otäck smäll i ansiktet och fick bäras av planen på bår. I kväll blev Kosovare Asllani svenska lagets kanske mest välförtjänta målskytt i hela turneringen när hon spräckte nollan i bronsmatchen mot England som Sverige vann med 2-1.

– Jag mår guld just nu. Varenda jävla smäll, varenda jävla smärtdroppe man tagit den här turneringen har varit värt det när man får medalj, säger en märkbart rörd Kosovare Asllani till SVT Sport.

Det krävdes bara 11 minuter, sedan blev Kosovare Asllani målskytt i Nice. Att kalla henne en fighter är ingen överdrift, två timmar innan avspark var det fortfarande inte säkert om hon skulle starta eller inte.

– I går var det nej, idag kändes bättre. Sen får jag en boll till i huvudet som gör att jag måste gå av, säger Asllani till SVT Sport med glädjetårarna rinnande.

Bara dagar tidigare åkte svenska mittfältaren på en otäck smäll på tilläggstid i semifinalen mot Nederländerna. Asllani fick en stenhård boll i ansiktet och blev liggandes på planen. Läkarteamet var snabbt på plats och tvingades bära ut stjärnan på bår då hon klagade på en skjutande känsla ut i vänster arm.

Känslosam Asllani

I halvtid valde Asllani att lämna planen och ersattes av Julia Zigiotti Olme.

Sverige vann matchen och känslorna hos Asllani var överväldigande.

– Vi är så sjukt värda detta, vi gör ett fantastiskt VM, presterar en otrolig fotboll rätt igenom. sån jävla... man ska inte svära men sånt lag vi har som står upp för varandra hela tiden och får göra det när... (här tappar hon orden). Vi är så värda detta, jag är bara så otroligt stolt över laget.

– Det är sån lättnad. Vi fick en otroligt bra start, vi var överlägsna i början och jag kände att vi måste göra mål med det övertaget – och att vi gjorde två, det var väldigt bra gjort av oss. Det blir firande ikväll, jag är otroligt stolt.

VM

England logo

England

1 - 2

Sverige logo

Sverige

Allianz Riviera, Nice
Publik: 20316
Domare: Anastasia Pustovoitova

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.