Efter stämplingen – Radetinac frias

Uppdaterad
Publicerad

Haris Radetinac frias från den stämpling han utförde på Malmös Arnor Traustason.

”Disciplinnämnden konstaterar att huvuddomaren har sett händelsen och att han gjort bedömningen att det inte fanns anledning att ingripa”, skriver de i domen.

Det som det talades om efter matchen mellan Malmö och Djurgården i söndags var inte Guillermo Molins 1-0 mål eller Jesper Karlströms kvittering, utan Haris Radetinacs stämpling på Arnor Traustason.

– Det är väldigt fult spel, en karriärshotande tackling. Han (Radetinac) var ute efter att döda honom. Han kan ha brutit sitt ben, säger Rösler enligt Sportbladet.

Men trots Röslers ilska frias Radetinac.

”Disciplinnämnden konstaterar att huvuddomaren har sett händelsen och att han gjort bedömningen att det inte fanns anledning att ingripa. Även om domaren har missat träffen på Malmö-spelarens ben/fot innebär det att en prövning av situationen är gjord av domaren under matchen och att den prövningen inte har lett till bestraffning. Nämnden är därför förhindrad att pröva anmälan utan anmälan ska avvisas”, lyder domen.

”Jag skulle aldrig göra så att någon blir borta länge från fotbollen”

Radetinac själv kommenterade det så här:

– Jag har själv haft två korsbandsskador. Jag skulle aldrig göra så att någon blir borta länge från fotbollen. Det finns inte i min värld, säger han enligt TT och fortsätter:

– Det är en olycklig situation och jag har sagt flera gånger att det inte var meningen och jag hoppas att han vet det också.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1 - 1

Malmö FF logo

Malmö FF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 18316
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.