Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku hamnade i storbråk. Foto: Bildbyrån

Efter storbråket – nu har Zlatan fått sin dom

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukakus bråk har varit på alla läppar de senaste dagarna.

Nu står det klart att de bägge anfallarna stängs av i en match vardera i den Italienska cupen.

Det var i tisdagens Milanoderyby mellan Inter och Milan som ett stort bråk mellan Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku utbröt. En het ordväxling kulminerade med att de två stångade sina pannor mot varandra och de belönades med varsitt gult kort.

På tv-bilderna hörs Zlatan bland annat säga ”Gå och gör din voodoo-skit, din lille åsna” – medan Lukaku pratade om Zlatans fru.

Svensken ska ha bett laget om ursäkt efter matchen där efterspelet kom att handla om att svensken i sociala medier anklagades för rasism, något som han själv förnekade på Twitter.

Tillgängliga i ligaspelet

Italienska förbundet valde också att starta en utredning kring bråket där spelarna riskerade att bli avstängda en längre tid. Men så blir det inte, på fredagen kom domen och båda anfallarna blir avstängda i en match vardera. Detta gör att Lukaku missar den första semifinal-matchen mot Juventus.

För Zlatans del var det redan klart att han skulle bli avstängd just en match då han blev utvisad i matchen som Inter vann med 2-1. För hans del kommer avstängningen att gälla först i nästa års cupspel och spelarna är därmed fria att spela vidare i ligan.

”Ibra” är definitivt inte rasist”

En som nu lagt bråket bakom sig är Milans tränare Stefano Pioli.

– ”Ibra” är definitivt inte rasist, det är dags att sluta prata om detta. Han har alltid stått först i kampen mot diskriminering, säger han på en presskonferens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.