Björn Wesström uttalar sig för första gången sedan Rikard Norlings avsked Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter tystnaden – klubbdirektören: ”Självklart har jag ett stort ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Rikard Norling fick sparken har det var tyst från AIK:s klubbdirektör Björn Wesström.

Efter många frågor från media och supportrar öppnar nu den före detta sportchefen upp sig i klubbens interna kanaler.

– Självklart har jag ett stort ansvar, säger Wesström till Studio AIK.

Efter en tolfte plats i serien och en derbyförlust mot ärkerivalerna Djurgården fick AIK:s sportsliga ledning nog och sparkade Rikard Norling. Huvudtränaren hade försökt implementera ett nytt mer offensivt spelsätt men resultaten gick Solnalaget emot.

”Självklart har jag ett stort ansvar”

I måndags kallade klubben till presskonferens där Rikard Norling fick chansen att bemöta medierna men från den sportsliga ledning var det tyst. SVT Sport tillsammans med många andra medier har i dagar sökt AIK:s starke man, Björn Wesström, utan resultat. På sociala medier har många AIK-supportrar eftersökt svar på frågor kring avskedet och nu väljer Wesström att bemöta flera av dessa i AIK:s egna mediekanal, Follow Us AIK.

– Jag har förstått att det finns en viss kritik i att jag inte varit speciellt synlig, för framför allt media, säger Wesström i Studio AIK.

Många av frågorna har handlat om ansvaret bakom beslutet att avskeda Rikard Norling, något Wesström svarade på i dag.

– Självklart har jag ett stort ansvar. Jag har anställt Rikard Norling och hela hans stab och skrivit avtal med samtliga spelare. Klart jag har en stor del i det.

På söndag spelar AIK mot Kalmar på arenan där laget tog hem SM-guldet 2018. Någon ny huvudtränare efter Norling står ännu inte klar men enligt klubbdirektören pågår arbetet för fullt med en ersättare.

– Vi har träffat tre kandidater, det är där vi är i urvalsprocessen, säger Wesström och fortsätter:

– De tre kandidaterna som vi träffat har vi haft väldigt god koll på sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.