Östersund och Emil Forsbergs Red Bull Leipzig kan mötas i Europa League. Foto: Bildbyrån.

Efter uttåget – Forsberg kan ställas mot Östersund

Uppdaterad
Publicerad

RB Leipzig är utslaget ur Champions League, men tredjeplatsen i gruppen gör att äventyret går vidare i Europa League.

Där kan Emil Forsberg och hans lagkamrater ställas mot allsvenska succélaget Östersunds FK.

I går avslutades gruppspelet i årets upplaga av Champions League, med Liverpools 7-0 seger över Spartak Moskva som kvällens höjdpunkt.

Åtta lag slutade trea i sina respektive grupper och får därmed spela sextondelsfinal i Europa League i februari. Ett av dem är Emil Forsbergs RB Leipzig.

Europa League

Det innebär att den svenske landslagsmannen kan lottas mot Östersunds FK, som i kväll gästar Hertha Berlin i sista gruppspelsmatchen i Europa League.

Kan bli etta i gruppen

Lottningen äger rum på måndag. De tolv gruppvinnarna i EL blir förstaseedade tillsammans med de fyra bästa grupptreorna från CL.

En av de bästa treorna är Leipzig. ÖFK toppar just nu sin grupp, två poäng före Athletic Bilbao, och är redan klart för avancemang. För att kunna ställas mot Leipzig krävs att den allsvenska klubben tappar förstaplatsen.

Östersund kan även lottas mot Alexander Isaks Borussia Dortmund, Pontus Wernblooms CSKA Moskva och Mikael Lustigs Celtic.

Här är lagen, från Champions League, som ÖFK kan möta

Förstaseedade: CSKA Moskva, Atletico Madrid, RB Leipzig, Sporting.

Övriga: Napoli, Spartak Moskva, Celtic, Borussia Dortmund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet