Efter VM-succén – de laddar för damallsvensk omstart

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsstjärnorna är hemma. Men den korta semestern är redan över – i helgen är det nämligen omstart i damallsvenskan.

– Det ska bli väldigt kul att serien drar igång igen, truppen är laddad, säger Nathalie Björn i FC Rosengård.

Efter bara en veckas semester är landslagsspelarna Caroline Seger, Nathalie Björn och Zećira Mušović nu tillbaka i träning på Malmö IP. Redan på söndag spelar laget mot Växjö DFF i återstarten av damallsvenskan.

– Det är fortfarande svårt att förstå vad man har varit med om. Att få uppleva ett VM och representera sitt landslag, hela turneringen var riktigt magisk, säger Nathalie Björn.

– En otroligt häftig upplevelse, vilken fest vi fick skapa för oss själva och svenska folket. Det var riktigt riktigt häftigt, säger FCR-målvakten Zećira Mušović.

14 poäng

Inför omstarten är FC Rosengård ett av fyra lag på 14 poäng. Ett poäng bakom ledande Kopparbergs/Göteborg FC.

– Jag tycker vi har bra möjligheter att komma etta. Det är många lag som är i toppen och varje match behöver man vinna. Det gamla hederliga, man får ta en match i taget i damallsvenskan, säger Nathalie Björn.

Även Zećira Mušović är inne på samma spår.

– Det är jämnt, men det är kul. Man måste prestera riktigt bra och något extra varje match för att vinna. Först och främst ska det bli jättekul att komma hem och spela matcher här på Malmö IP igen, säger Mušović.

Rättelse: Sverige besegrade England i bronsmatchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.