Ek: ”Man kan ju tro att Italien blir en enkel uppgift”

Uppdaterad
Publicerad

Italien är redan utslaget ur EM inför kvällens match mot Sverige. Men SVT:s expert Lisa Ek varnar för ett mer avslappnat motståndarlag.

– Ibland är det det laget som inte har krav på sig som kan göra den bästa matchen.

Ikväll spelas de sista gruppspelsmatcherna i grupp B i EM. Tyskland möter Ryssland och Sverige, som ligger etta , möter ett redan utslaget Italien. Kvällens matcher avgör om Sverige blir etta eller tvåa i gruppen och därmed får möta Danmark eller Nederländerna i kvartsfinalen.

SVT:s expert Lisa Ek vill inte ta ut segern i förskott mot ett Italien som inte har något att spela för men som har lovat att ge allt mot Sverige.

Damlandslaget i fotboll

– Man kan ju tro att Italien blir en enkel uppgift men idrottspsykologi är mer komplicerat än så. Ibland är det det laget som inte har krav på sig, inte har några förväntningar, som kan spela mest avslappnat, som kan göra den bästa matchen, säger hon.

”Vila Fischer”

Hon tror att nyckeln för Sverige blir att hålla ett högt bolltempo med snabba passningar och att man sätter igång spelet snabbt. Hon vill också se en förändring i startelvan med att Emma Berglund går in som mittback och Nilla Fischer på bänken.

– Ta ut Nilla Fischer, vila henne något. Det är en lång turnering, hon kommer inte få många möjligheter till återhämtning.

Som målgörare ser Ek Linda Sembrant.

– Jag tror på Linda Sembrant. Hon är med på alla fasta situationer, på hörnorna. Jag tror att vi kommer kunna få mycket hörnor om vi kan trycka på mot italien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet