Albin Ekdal klev av träningen. Foto: TT

Ekdals bakslag två dagar innan premiären

Uppdaterad
Publicerad

Två dagar till svensk EM-premiär.

Då missade Albin Ekdal delar av dagens träning.

”Albin fick en smäll på träningen i förrgår och kommer därför som en försiktighetsåtgärd inte vara med på hela träningen”, skriver landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson.

Albin Ekdal, 31, har haft en given plats på det blågula mittfältet under de senaste åren – när skador inte har satt stopp.

Nu, två dagar innan Spanien väntar i Sevilla, meddelar landslaget att Ekdal inte medverkar på hela lördagens träningspass. Enligt SVT:s reporter på plats tränade dock mittfältaren på egen hand vid sidan av den övriga gruppen.

Fotbolls-EM

Enligt landslagets presschef, Jakob Kakembo Andersson, ska det inte finnas någon oro inför måndagens premiärmatch. I stället ska det vara en försiktighetsåtgärd, meddelar han.

– Jag vet inte var det är han har ont. Han kommer inte vara med på hela träningen i dag, säger presschefen enligt Fotbollskanalen.

Klockan 13.00 håller Blågult pressträff. Närvarar gör Alexander Isak och Emil Forsberg.

ARKIV: Albin Ekdal inför EM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet