Albin Ekdal är tillbaka i landslaget efter en prövande vår och sommarAlbin Ekdal är tillbaka i landslaget efter en prövande vår och sommar Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Ekdal: ”30-40 topsningar upp i hjärnan nästan”

Uppdaterad
Publicerad

Albin Ekdal är på plats i Sverige med resten av landslaget för första gången på lång tid.

Efter en tuff vår med en utdragen covidsjukdom har mittfältaren fått en dryg veckas träning inför landslagssamlingen.

– Det var surrealistiskt. Instängd, mask överallt och 30 till 40 topsningar upp i hjärnan nästan, säger Ekdal och covidprocessen.

Albin Ekdal hade en tuff vår i italienska Genoa. Långvarig isolering efter att ha blivit drabbad av covid och sedan när säsongen väl drog i gång missade stockholmaren stora delar efter skador. I dag mötte mittfältaren media på Stockholms Stadion och berättade om den utmanande tiden.

– Det var surrealistiskt. Instängd, mask överallt och 30 till 40 topsningar upp i hjärnan nästan. Det har varit konstigt men nu börjar man ju tyvärr vänja sig, säger Ekdal och covidprocessen.

Efter att ha tillbringat tid i Sverige med familjen så väntar nu en landslagsbubbla med lagkamraterna där inga kontakter utifrån tillåts.

– Det blir svårt. Framförallt med tanke på att jag har familjen några hundra meter från hotellet. Jag fick se dem i dag genom fönstret, min dotter sov som tur var annars hade det varit jobbigt se henne vinkandes, säger Ekdal och fortsätter:

– Det känns märkligt eftersom det är helt fritt att röra sig i Sverige och Italien och många andra länder egentligen. Men när vi kommer hit ska vi vara instängda igen. Men Uefa vill väl inte riskera att någon smittas här och tar med det till klubbar. Jag förstår det men det är inte skitkul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.