Häcken fick en tung start i den andra kvalomgången till Europa League. Arkivbild. Foto: Bildbyrån.

Tufft läge för Häcken

Det blev en tuff inledning av den andra kvalomgången till Europa League för Häcken. Tyska Leipzig besegrade göteborgarna med klara 4–0.

Det blir tufft för Häcken att ta sig till Europa League. Leipzig, utan Emil Forsberg, tog kommandot direkt över det första mötet mellan lagen i den andra kvalomgången till Europa League. Tyskarna styrde det mesta av spelet och släppte inte in Häcken i matchen.

Portugisen Bruma och brasilianen Matheus Cunha ordnade 1–0 och 2–0 för det tyska hemmalaget inom loppet av fyra minuter i slutet av första halvlek. Fem minuter efter paus spädde Kevin Kampl på till 3–0 och i den 84:e minuten fastställde Jean-Kévin Augustin slutresultatet 4–0, trots att Leipzig hade en man utvisad de sista minuterna.

Returmötet är om en vecka. Då måste Häcken vinna med fem mål för att ta sig vidare.