Hammarby och Malmö möts i Stockholm i kväll. Foto: Bildbyrån

Eldprov direkt för Andersson och Malmö – serieledaren på bortaplan

Publicerad

I måndags sparkade Malmö tränaren Magnus Pehrsson och redan i kväll ska sportchefen och tillfälliga tränaren Daniel Andersson leda ett Malmö i kris mot serieledaren Hammarby på bortaplan. – Vi har inte riktigt haft modet att spela den fotbollen vi kan spela. Det måste vi hitta tillbaka till, säger Andersson till Malmö FF:s hemsida.

Efter en svag säsongsinledning med bara elva inspelade poäng på nio matcher fick Magnus Pehrsson sparken från sitt tränaruppdrag. Sportchefen Daniel Andersson har tillfälligt tagit över och redan i dag väntar ett riktigt eldprov: serieledaren Hammarby på bortaplan.

Andersson har haft en träning med laget inför kvällens drabbning.

– Vi fokuserade på några detaljer som känns viktiga. Både för matchen och för oss generellt. Man får hålla det kort och konkret, säger Daniel Andersson till Malmö FF:s hemsida.

Hammarby har ingen förlust

Beskedet om Pehrssons avgång kom dagen efter Malmös 0-1-förlust mot Trelleborg i Skånederbyt.

– Under perioden som varit har vi inte riktigt haft modet att spela den fotbollen vi kan spela. Det måste vi hitta tillbaka till och våga tro på vår egen förmåga att vara spelförande i matcher. Sen finns det alltid saker som kan utvecklas, som det kollektiva försvarsspelet i och kring box, säger Andersson.

Hammarby å andra sidan har inlett strålande. Man toppar allsvenskan på 22 poäng och har inte förlorat en enda match, sju segrar och ett oavgjort resultat är facit så här långt. Trots det är tränaren Stefan Billborninte helt nöjd.

”Det kan bara bli bättre för dem”

– Vi har haft några prestationer nu där vi inte varit så nöjda så nej, vi måste växla upp nu innan uppehållet, säger han till klubbens hemsida.

Billborn tror inte att varken tabelläget eller turbulensen som varit i Malmö kommer att påverka laget.

– Jag kan tänka mig att det inte är så illa som det låter, att åka till Stockholm och möta serieledaren i det här läget. Det kan ju bara bli bättre för dem och det vore kanske värre att möta ett bottenlag för då hade nerverna varit utanpå. Nu är vi kanske till och med lite favoriter i det här läget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer