Elfsborg kan i kväll få sämsta säsongsstarten någonsin under 16-lagseran. Foto: Bildbyrån.

Elfsborg kan få sämsta starten på nio år

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg når – vid förlust i kväll mot Häcken – sämsta säsongsstarten på nio år. Det är ingen rolig merit för tränaren Magnus Haglund, som har blivit hårt kritiserad under inledningen av den allsvenska säsongen.

Boråslaget stod i vintras för ett starkt transferfönster genom att få in Falkenbergs talangfulle forward Jesper Karlsson och Östersunds rivige mittfältare Alex Dyer. De har i likhet med övriga i laget inte lyft i år.

Laget inledde starkt med att slå Kalmar med 5-1 på bortaplan, men har sedan dess rasat i tabellen. Elfsborg har gjort flest mål i serien, men också släppt in nästintill flest – hela 19 baklängesmål på elva matcher.

Haglund kritiserad

De sviktande resultaten ledde till att tränaren Magnus Haglund blev kritiserad i media, samtidigt som spelarna gick ut och uttryckte missnöje med tränaren. Laget känns instabilt och går i kväll mot sämsta säsongsstarten på nio år och någonsin i 16-lagsserien. Det kan fullbordas i kväll, om laget förlorar mot Häcken på Borås Arena.

Men det kan också bli en del i en vändning på säsongen. Elfsborg har, sedan 4-1-förlusten mot Sirius i mitten av maj, inte förlorat på tre raka matcher och kryssade senast mot Blåvitt på Gamla Ullevi.

Förutsättningarna är klara; antingen fullbordar Haglund en möjlig vändning på säsongen eller blir han historisk som den tränare i föreningen som lett Elfsborg till den sämsta inledningen på en säsong under 16-lagseran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.