Elfsborg lämnar krisen med övertygande seger

Elfsborgs kris är över.

Magnus Haglunds lag bjöd på frejdig fotboll när man besegrade Häcken 2-0 i kväll – och nu är Elfsborg fyra i allsvenskan.

– Första 25 minuterna är vi otroligt bra, säger Haglund till Cmore.

Det dröjde bara åtta minuter innan Elfsborg spräckte kvällens nolla. Anders Randrup måttade ett inlägg från höger som skapade oreda i Häckens straffområde. Häcken-backen Joel Andersson nickade bort – men rakt ut centralt i banan och 19-årige Simon Olsson kunde dra till från 20 meter för 1-0.

Hemmalaget dominerade tillställningen, mycket tack vare en Simon Lundevall i storform. 28-åringen gjorde allt rätt i offensiven och Häcken-spelarna kunde inte få tag i honom.

Det dröjde fram till den 27:e minuten innan Häcken skapade sin första riktiga målchans. Alhassan Kamara nådde högst på ett inlägg från Mohammed Abubakari men nicken var tätt Kevin Stuhr-Ellegaards ribba.

Utmanar i toppen

Andra halvlek startade precis som den första – med ett tidigt Elfsborgsmål.

Adam Lundqvist sprang sig till läge i Häckens straffområde och avslutade från snäv vinke. Peter Abrahamsson kunde rädda det kraftiga skottet men returen styrdes rakt ut i straffområdet. Där stod Per Frick och kunde dunka in sitt femte mål för säsongen.

2-0 stod sig matchen ut och Elfsborg kunde inkassera en ny trepoängare.

– Våra sista matcher är vi starka. Första 25 minuterna i dag är vi otroligt bra. Sen spelar vi förnuftigt och stabilt i resten, säger Haglund till Cmore och konstaterar om den bortsuddade krisstämpeln:

– Trägen vinner.

I och med segern kliver Elfsborg förbi Häcken i tabellen och upp på en fjärdeplats – men med en match mer spelad än klubbarna som numera är toppkonkurrenter.