Elfsborg klart för semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg vann programenligt mot Hammarby på Borås Arena (3–0) och är klart för semifinal i Svenska cupen.

Redan i fjärde minuten fick hemmapubliken jubla när Simon Hedlund vann en närkampsduell och distinkt tryckte in bollen i bortre gaveln.

Hammarby skapade inte många målchanser i matchen. Den bästa hade Linus Hallenius i början av andra när han snurrade bort Simon Holmén i straffområdet och avlossade ett skott som målvakten Kevin Stuhr-Ellegaard klarade. I stället utökade Anders Svensson ledningen och Per Frick slog in spiken i kistan.

Svenska Cupen

”Vi är bevikna”

– Vad ska jag säga? Vi är inte alls bra idag. För passiva, inte aggressiva i pressen. vi är självklart besvikna och missnöjda, säger Hammarbys Kennedy Bakircioglu till SVT Sport. 

– Vi kommer inte upp i nivå överhuvudtaget.  Dom skapar mycket chanser, vi försöker försvara oss och kontra men lyckas inte heller med det. Inte mycket var bra.

Elfsborg möter Örebro i semifinalen.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet