Foto: Bildbyrån

Elfsborg segrare i bottenmötet

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg slog Dalkurd i bottenmötet i allsvenskan.

Två mål i andra halvlek avgjorde matchen för boråsarna.

– Det är alltid skönt när våra spelare gör mål, sa Elfsborgs tränare Jimmy Thelin till C More.

Jumbon Dalkurd tog emot fjortondeplacerade Elfsborg på Gavlevallen. I en händelsefattig första halvlek gav Issam Jebali Elfsborg ledningen i den artonde minuten när han nådde högst mellan två Dalkurdförsvarare efter ett inlägg av Rami Kaib.

– Det var ett fantastiskt inlägg. Vi i klubben vet att han slår bra inlägg, så det gäller att vara på plats i straffområdet, sa Jebali till C More.

Den andra halvleken rivstartade när Dalkurds Sugita tvingade Ellegaard i Elfsborgsmålet till en fin räddning. I spelvändningen som följde gjorde istället Daniel Gustavsson 2-0 efter att ha tryckt in Issam Jebalis retur.

Matchen avgjordes definitivt när Simon Lundevall bröt in från vänster och placerade in 3-0 till Elfsborg efter 66 minuters spel.

Dalkurds Bnou-Marzouk reducerade för Dalkurd i den 85:e minuten, men närmare än så kom inte jumbon. Alex Dyer satte sedan 4-1 till Elfsborg på övertid. Segern var Elfsborgs första på över en månad.

Dalkurds lagkapten Kebba Ceesay var missnöjd med lagets insats.

– Det börjar bli slut på ord, vi måste se oss själva i spegeln. Det får inte gå till så här, sa han till C More efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.