Niclas Eliasson och hans IFK Norrköping vann hemma mot Kalmar FF. Foto: Bildbyrån

Eliasson dubbel framspelare när Norrköping vann

Niclas Eliasson, så heter allsvenskans främste framspelare så här långt. På tisdagskvällen spelade han fram till båda målen när Norrköping hemmaslog Kalmar FF med 2-0.

– Det kändes bra, det är verkligen kul att spela fotboll just nu, säger Eliasson till C More.

IFK Norrköping förde spelet från start men Kalmar kontrade då och då och hade ett skott i stolpen genom Romario efter tolv minuter. Men IFK Norrköping hade en spelsugen Niclas Eliasson som gång på gång hittade in med fina framspelningar i den här matchen. Tio minuter innan halvtidsvilan kunde Jon Gudni Fjöluson skarva in Eliassons inlägg i Kalmarmålet till 1-0.

Norrköping tog över

Ett skadedrabbat Kalmar tappade lite kontringskraft i andra halvlek och efter knappa timmen var det dags för Eliasson att hitta fram igen, för femte gången den här säsongen. Den här gången var det Nicklas Bärkroth som serverades och mötte snyggt på volley och det var 2-0.

Det kunde ha blivit ett par assist till från 21-årige Eliasson som matchen igenom stod för precisa inlägg och gång på gång skakades Kalmars försvarare inne i straffområdet.

Norrköping går starkt just nu bakom ledande Malmö FF och har spelat hem 14 av 18 möjliga poäng de senaste sex matcherna.

Tungt för Kalmar

Kalmar däremot fortsätter att ha det tufft, laget hade elva spelare på skade- och sjukdomslistan inför matchen och dessutom tvingades lagkaptenen, Tobias Eriksson, utgå skadad i slutet av första halvlek. Laget står kvar på fem poäng efter nio spelade matcher och är fortsatt näst sist i tabellen.