Elin Rubensson. Foto: TT

Elin Rubensson lämnar landslagstruppen

Uppdaterad
Publicerad

Elin Rubensson lämnar landslagstruppen på grund av skada och missar VM-kvalmatchen mot Slovakien.

28-åringen ersätts av Amanda Nildén.

– Elin fick en känning i vaden under gårdagens träning som tyvärr innebär att hon inte är tillgänglig för spel, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett pressmeddelande.

Det svenska damlandslaget har drabbats av ett avbräck inför VM-kvalmatchen mot Slovakien på tisdag.

Elin Rubensson, 28, klev av gårdagens träning med en känning och nu står det klart att hon lämnar truppen.

Damlandslaget i fotboll

– Elin fick en känning i vaden under gårdagens träning som tyvärr innebär att hon inte är tillgänglig för spel i vår match mot Slovakien på tisdag. Elin har nu lämnat samlingen för vidare medicinsk uppföljning i klubblaget, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett pressmeddelande.

Rubensson satt på bänken under hela segermatchen mot Finland i torsdags.

Nildén kallas in

Som ersättare kallar nu förbundskapten Peter Gerhardsson in debutanten Amanda Nildén, 23. Juventusspelaren spelade så sent som i torsdags hela matchen när U23-landslaget vann mot Italien.

– Amanda är en spelare som är och har varit nära damlandslagets uttagningar de senaste samlingarna. Jag var bland annat och såg henne spela live i matchen mellan Juventus och Sampdoria så det känns kul och bra att få hit Amanda till Malmö och vår match på tisdag, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Hanna Bennison har dragits med en förkylning och fick bara några minuters speltid mot Finland. 19-åringen kommer att träna på egen hand under lördagen.

– Hanna är på förbättringsvägen och kommer genomföra individuell träning på hotellet under lördagen, säger Ebrahimi.

Sverige möter Slovakien på tisdag på Eleda Stadion i Malmö, 19.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet