Elsa Karlsson och Alicia Karlsson jublar efter ett mål. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Hammarby nära allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Nu talar det mesta för att Hammarby följer AIK upp i damallsvenskan. Efter 3-0 (1-0) över den största konkurrenten Morön, på tredje plats, skiljer nu åtta poäng när det återstår tre matcher.

Det var en jämn match mellan de två lagen som kämpar om den andra allsvenska platsen i årets elitetta.

Hammarby skaffade sig ett övertag under den första halveken genom två mål, Elsa Karlsson i den 21:a minuten och Emilia Larsson i den 28:e. Och det var Emilia Larsson som gjorde avgörande 3-0-målet i den 66:e minuten.

Hammarby är nu i praktiken klara för allsvenskt spel. Men det är något som Bajen knappast skriver under på. Förra året hade man fyra poäng upp på Uppsala när det återstod två matcher, men lyckades inte knyta till säcken.

Sunnanå tog inte chansen

I söndagens andra match i Elitettan misslyckades klassiska Sunnanå SK att ta det sista halmstrået till fortsatt spel i serien, då man hemma förlorade mot bottenkollegan Lidköpings FK med 0-3. Därmed är man nio poäng från säker mark med tre matcher kvar att spela.

Lidköping däremot tog chansen och har slagläge. Laget ligger under strecket, bara en poäng efter Älvsjö, och två poäng efter Kvarnsveden.

Elitettan

Morön BK

0 - 3

Hammarby IF

Skellefteå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.