EM-finalen är slutsåld – 27.000 biljetter sålda. Foto: Bildbyrån

EM-festen: Finalen helt slutsåld

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att bli allt annat än lugnt och stilla på läktarna på FC Twente Stadion i Enschede i kväll. UEFA meddelar nu nämligen att EM-finalen är slutsåld.

– Publiken har gett oss energi i alla matcher och jag vet att det blir så i finalen också, säger nederländernas Vivianne Miedema.

Det är mindre än fyra timmar kvar till avsparken mellan hemmanationen Nederländerna och Danmark i EM-finalen. Nu meddelar UEFA att matchen är helt slutsåld – 27.093 biljetter har sålts.

”Ger energi”

En av nederländernas bästa spelare i turneringen, Vivianne Miedma, är säker på att det orangea publikhavet kommer att hjälpa laget i finalen.

– Publiken har gett oss energi i alla matcher och jag vet att det blir så i finalen också.

Stort intresse

Häromdagen skrev SVT Sport om att de danska fansen jagade fler biljetter till finalen. Det danska förbundet skrev då på Twitter att de 1 000 finalbiljetter som tilldelats de rödvita supportrarna, tog slut på 20 minuter.

Nu ser det inte ut att bli några fler danskar på läktarna, då alla biljetter till finalen har gått åt.

Detta betyder att samtliga sex matcher där Nederländerna medverkat i detta mästerskap har varit slutsålda.

EM-finalen sänds i SVT (17.00) med studio från 16.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.