Puskas Arena i Budapest. Foto: TT Nyhetsbyrån

EM-finalen kan flyttas till Budapest

Uppdaterad
Publicerad

EM-finalen i fotboll är tänkt att spelas på Wembley i London, men enligt nyhetsbyrån AP kan den flyttas till den ungerska huvudstaden Budapest om utländska supportrar inte får åka till Storbritannien.

”Vi förstår pressen på regeringen och hoppas nå en tillfredsställande lösning”, säger Uefa i ett uttalande.

Smittspridningen av coronaviruset har igen ökat i Storbritannien och därför håller man kvar restriktioner längre än planerat. I dagsläget innebär att det att turister från alla deltagande EM-länder måste vara i karantän i fem dagar då de kommer till Storbritannien.

Det blir ett problem för det europeiska fotbollsförbundet då semifinalerna och finalen i EM ska spelas i London.

Fotbolls-EM

”Just nu för vi diskussioner med lokala myndigheter om att supportrar till de deltagande lagen ska få komma till matcherna. Man skulle använda strikt testning och en bubbla som gör att de skulle vara i Storbritannien i under 24 timmar”, skriver Uefa.

Enligt AP är reservplanen att spela medaljmatcherna i Budapest där karantänskrav inte är ett problem och man tillåter en fullsatt arena.

”Det finns alltid en reservplan, men vi tror att finalveckan kommer att hållas i London”.

Uefa har sedan tidigare fått igenom att publikantalet på Wembley höjs från 22 000 till 40 000 då slutspelet börjar.

MER EM: Se det känslosamma reportaget om hyllningen till Eriksen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet