Sofie Junge Pedersen klar för Vittsjö Foto: Bildbyrån

Dansk EM-finalist återvänder till Sverige – klar för Vittsjö

Uppdaterad
Publicerad

Sofie Junge Pedersen med 41 landskamper för Danmark återvänder till svensk fotboll. Pedersen lämnar spanska Levante för spel i Vittsjö.

”Talangfull och kreativ mittfältare”.

Damallsvenska Vittsjö har hittat ersättare till Gennessee Daughetee och Lorina White som lämnat klubben, skriver det skånska laget på sin webbplats.

Det är den danska mittfältaren Sofie Junge Pedersen som tidigare har spelat i Rosengård och närmast kommer från spanska Levante. I fjol spelade hon EM-final mot Nederländerna.

Ytterligare nyförvärv

– Sofie är en talangfull och kreativ mittfältare. Hennes spelförståelse, passningsspel och intelligens under matcher kommer att vara en stor tillgång för laget, säger Vittsjös tränare Matt Ross i ett pressmeddelande.

Det andra nyförvärvet är den nyzeeländska landslagsförsvararen Catherine CJ Bott som närmast kommer från Jena i tyska bundesligan.

Båda spelarna har kontrakt säsongen ut, som kan förlängas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.