Schough: ”Har möjligheter att gå hela vägen”

Uppdaterad
Publicerad

EM-truppen är uttagen och Olivia Schough är laddad för fotbollsfesten som för svensk del inleds med ett möte mot Tyskland.

–Vi har haft problem med Tyskland förut, men hoppas såklart vinna den här gången och sedan kanske möta dem i final , säger hon till SVT Sport.

Pia Sundhage tog under tisdagskvällen ut sin EM-trupp till Nederländerna nästa månad. Olivia Schough, som representerat Sverige i EM, VM och OS,  ser fram emot ännu ett mästerskap i den blågula dressen.

”Har alla möjligheter”

– Jag har längtat efter att få spela EM igen, det var ett tag sen nu. Det ska bli himla roligt, säger hon till SVT Sport och tillägger:

Damlandslaget i fotboll

– Jag tror vi har alla möjligheter. Det gäller att vi jobbar tillsammans, mycket ska klaffa. Vi har verkligen möjligheter att gå hela vägen, men det är många lag som kan fajtas om medaljerna i år.

”Kan möta dem i finalen sen”

Redan i premiären den 17:e juli väntar världsnationen Tyskland.

– Det har varit ett motstånd vi haft problem med förut, men vi hoppas såklart att vi ska kunna ändra på det och vinna över dem den här gången. Så kanske vi kan möta dem i finalen sen, säger hon.

SVT sänder fotbollsfesten – här är alla sändningstider.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet