Emma Berglund lämnar PSG. Foto: Bildbyrån

Berglund till SVT Sport: ”Kommer spela i en svensk klubb”

Uppdaterad
Publicerad

Den rutinerade svenska landslagsbacken Emma Berglund lämnar storklubben Paris Saint Germain. Hennes kontrakt går ut i sommar.

Det bekräftar den franska klubben på Twitter.

– Jag kommer att spela i en svensk klubb, men mer än så kan jag inte säga ännu. Jag hoppas det blir klart snart, bekräftar Berglund för SVT Sport.

– Vi kan inte kommentera det överhuvudtaget, säger Göteborgs sportchef Lasse Svensson.

Emma Berglund, med 55 A-landskamper på meritlistan,  har haft ett skadefyllt år i klubblaget PSG i Frankrike.  30-åringens kontrakt går ut i sommar och i dag kom beskedet från klubben att Berglund inte kommer att fortsätta. Den landslagsrutinerade mittbacken har länge känt att hon velat flytta hem till Sverige. Även om tiden i Frankrike varit ett äventyr som hon är tacksam över.

– Jag har trivts bra. Det är en toppklubb med allt det proffsiga i organisationen runtomkring, och inte minst med dessa häftiga supportrar som stöttar oss så mycket. Det kommer jag sakna, säger hon till SVT Sport.

”Kommer spela i en allsvensk klubb”

– Men jag har samtidigt saknat känslan att vara i ett lag. Just grunden som vi är så bra på i Sverige, att jobba som ett lag. De kraven ställs högre i Sverige. Så det är skönt att ta det här steget nu.

Fotbollskanalen har tidigare skrivit att Berglund är nära en övergång till Göteborg.

– Jag kommer att spela i en svensk klubb, men mer än så kan jag inte säga ännu. Jag hoppas det blir klart snart, fortsätter hon.

– Vi kan inte kommentera det överhuvudtaget. Vi kommenterar inte spelare som inte är klara, säger Göteborgs sportchef Lasse Svensson till SVT Sport.

”VM känns näst intill omöjligt”

Emma Berglund var tillbaka för fullt igen i höstas efter sin korsbandsskada. Men hon skulle bli förvånad om hon har en plats i den VM-trupp som förbundskapten Peter Gerhardsson presenterar på torsdag.

– Jag har hoppats från och till att få visa upp mig i landslaget igen efter skadan. Som i Algarve Cup. Men jag har inte fått den chansen. Peter och jag har haft lite kontakt, och han har inte stängt dörren, men det känns näst intill omöjligt att få komma med till VM nu. Inte minst med tanke på den stora konkurrens som råder just på min position.

SVT Sport söker Göteborg för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.