Rasmus Bengtsson tar semester med en match kvar av allsvenskan. Foto: TT

En match kvar – då tar MFF-backen semester

Uppdaterad
Publicerad

Redan klara mästarna Malmö FF har en match kvar i årets allsvenska.

Men backen Rasmus Bengtsson har valt att redan ta tidig semester.

Bengtsson har varit hård i kritiken mot tränaren Jon Dahl Tomasson efter att ha fått minimal speltid under säsongen.

”Jag har blivit behandlad som en råtta”, sade Malmö FF-mittbacken Rasmus Bengtsson till Aftonbladet när han för ett tag sedan kritiserade både tränaren Jon Dahl Tomasson och klubben för att ha varit placerad i frysboxen hela säsongen.

Nu har 34-åringen gått på semester – trots att det svenska mästarlaget Malmö FF avslutar årets allsvenska först på söndag hemma mot Östersund. Beslutet har tagits i samråd med klubben, uppger sportchefen Daniel Andersson till Kvällsposten.

– Det är ingen tvekan om att Rasmus har varit ganska tydlig med hur han har upplevt året. Från det har vi haft många diskussioner med Rasmus, och en bra dialog skulle jag säga, säger Andersson till tidningen.

Sex minuters speltid

Bengtsson har ett år kvar på kontraktet, men det är oklart om han återvänder till moderklubben MFF när spelarna återsamlas i mitten av januari. Denna säsong har han fått nöja sig med ett sex minuter långt inhopp i allsvenskan.

– Rasmus är enormt starkt kopplad till klubben, bor och kommer härifrån, så det är många bitar att väga in i detta. Det är där vi får försöka se vad som händer nästa år. Så att det blir bra för alla parter, säger Daniel Andersson.

KLIPP: Ola Toivonens leende reaktion på reporterns fråga (9/11)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.